Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

κατάληψη 14-17/12


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΗ


Μια επίθεση χρόνων, χωρίς προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία, κορυφώνεται μέσα στο, γόνιμο για το κεφάλαιο, καταστροφικό για μας, περιβάλλον της κρίσης. 

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου κάθε κοινωνικός αγώνας ακυρώνεται στη Βουλή με την ψήφιση της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

Τον Γενάρη ιδιωτικοποιείται η Παιδεία, επιβάλλοντας δίδακτρα στους φοιτητές

Είναι η ιστορική στιγμή που ο καπιταλισμός ετοιμάζεται να ρίξει την ταφόπλακα, πρώτα υποτιμώντας και στη συνέχεια ιδιωτικοποιώντας, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και κάθε, μη κερδοφόρο, κοινωνικό δικαίωμα.

Με την τεράστια απεργία στις 5 Μάη, τους αγώνες σε όλη την Ευρώπη, στη Γαλλία, στη Βρετανία και αλλού, οι αγωνιζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στο επίσημο πολιτικό σκηνικό, δείχνουν την οργή και τη διάθεση για αγώνα ανατροπής της σημερινής άθλιας κατάστασης. Η οργή και η αγανάκτηση ας γίνει δράση και αντίσταση.

Ως εκ τούτου ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος κινηματογράφου αποφάσισε (με απόλυτη πλειοψηφία στην συνέλευση της 29/11/2010, και ως ελάχιστο πρώτο βήμα) την κατάληψη του τμήματος από την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ημέρα ψήφισης του αίσχους στη Βουλή ως και την Παρασκεύη 17/12. Συμμετέχουμε και  στηρίζουμε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα και δράση του εργατικού κινήματος όχι μόνο την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ημέρα της πανευρωπαϊκής απεργίας αλλά και όλες τις επόμενες μέρες που θα έρθουν.

Καλούμε σε ανιδιοτελείς αγώνες διαρκείας και νέες μορφές πάλης από τη βάση που θα γενικεύονται σε έναν πανκοινωνικό πανεργατικό ξεσηκωμό αλληλεγγύης και σύγκρουσης. Γιατί αυτό που πραγματικά τρέμουν και φοβούνται όλα τα κρατικά, κομματικά, κυβερνητικά, κρατικο-συνδικαλιστικά επιτελεία είναι ο ακηδεμόνευτος και χειραφετημένος εργαζόμενος λαός.

Χρειαζόμαστε έναν μαζικό ξεσηκωμό, έναν διαρκή αγώνα όλων των «από κάτω» για να τους διώξουμε και να μην έρθουν άλλοι, ίδιοι και χειρότεροι. Να τον οργανώσουμε παντού, συμμετέχοντας μαζικά σε γενικές συνελεύσεις, επιτροπές και δράσεις που θα έχουν σα στόχο την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

Για την  αλληλεγγύη δίχως έδαφος προς την υπεράσπιση και εγκαθίδρυση της κοινωνίας των ίσων, απέναντι σε κάθε εχθρικό κοινωνικό και ταξικό συμφέρον, να απαιτήσουμε τον κλεμμένο πλούτο και το χρόνο μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
 

Η ανακοίνωση των δράσεων της κατάληψης θα γίνεται μέσα απο το yahoogroups,το blog των kinimatografistas.blogspot.com και το cineforum.
Επόμενη συνέλευση Παρασκευή 17/12 13:30 στο κτίριο της Σταυρούπολης. Εξ' αναβολής την Τρίτη 21/12 την ίδια ώρα.
Συνάντηση κατάληψης Τρίτη 14/12 09.00 στο κτήριο της Σταυρούπολης και συντονιστικό κατάληψης στη συνέχεια.
Συζήτηση “Κρίση, Ταξική Πάλη και Αναδιάρθρωση στα πανεπιστήμια” Πέμπτη 16/12, απόγευμα σε ώρα που θα ανακοίνωθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου